Nieuws

‘Corporate’ klus voor ROG

28 November jl. gingen de camera’s een versnelling terug. Voor sportfotografie staat alles op snel, sneller en snelst. Voor deze klus was wat anders nodig. Voor het programma Regie op gegevens (ROG) mocht ik een community sessie fotograferen.

In deze sessie werden de vorderingen van de verschillende praktijktoetsen geshowd. Deze praktijktoetsen, ontstaan uit een Hackathon eerder dit jaar, waren gericht op concepten die het delen van gegevens onder regie van de burger mogelijk maken.

Gegevens van ons allemaal worden bij overheidsinstellingen in overvloed gebruikt, beschikbaar gesteld en beheerd. Maar… wie mag wat zien en gebruiken? Zou het niet mooi zijn wanneer de burger zelf kan bepalen wie wat mag zien of gebruiken? Wat als je een woning wilt en aan verschillende partijen van informatie voorzien. Vaak informatie die door overheidsinstellingen worden beheerd. Denk aan de gegevens van het bevolkingsregister. Zou het niet mooi zijn deze via bijvoorbeeld een app te delen met de woningverstrekker of de bank? En hoe kan dat makkelijk en veilig?

Wat duidelijk werd is dat de praktijktoetsen heel ver zijn in de ontwikkeling van hun idee. En… ik zou, als burger, graag die regie op mijn gegevens pakken!

Regie op gegevens Community event op 7AM Buitenhof 28/11/2019
Regie op gegevens Community event op 7AM Buitenhof 28/11/2019
Regie op gegevens Community event op 7AM Buitenhof 28/11/2019

Quick – OSS’20

Zondag 17 november en op Sportpark Nieuw Hanenburg zou de nummer laatst aantreden tegen de nummer 1. Helaas is Quick dit jaar erg aan het worstelen, maar maakte vandaag wel duidelijk dat ze de weg naar boven hebben gevonden. Vandaag niet door een resultaat op het scorebord te zetten, maar wel door een prima indruk achter te laten tegen een op papier veel sterkere tegenstander.

Een tegenstander die in de. eerste helft 20 minuten gas gaf en zo het eind resultaat op het bord zetten. Maar…. als je dan zo veel sterker bent, zou je de wedstrijd opslot moeten kunnen gooien. Door uit te lopen met meer doelpunten, of door het spel dood te maken.

Dat lukte Oss’20 de 2e helft zeker niet en daar door golfde het spel op en neer en was de 1-3 net zo dichtbij, als de 2-2. Hoewel… geen van beide bleek echt dichtbij….. Eindstand 1-2

Foto’s bij Orange Pictures klik hier

Een dagje met z’n 2je

Vandaag een dag fotograferen voor OrangePictures.nl. Maar wel een bijzondere. Niet opdat ik voor het eerst een pot hockey voor de lens had, maar om omdat mijn dochter juist achter ook een lens zat.

Voor school moest er actie vastgelegd worden en ja… dan ga je mee met pa. In de regen. Achter je vader aanlopen … in de regen. Ik had een hele andere dag verwacht. Een met verveeld puber gedrag en dat soort toeters en bellen.

Maar… bleek was minder waar. Bij de hockey was ze een prima assistent. En bij de daar opvolgende voetbalwedstrijd, bleek ze in de regen stiekem wat talent te hebben.

Want voor de eerste keer voetbalactie fotograferen, met een vaste 300 mm, …..in de regen (had ik dat al gezegd ;-))…. Dat is niet zo eenvoudig.

En het resultaat?? Zie hier onder:

HBS Alphense Boys op 03/11/2019
HBS Alphense Boys op 03/11/2019
HBS Alphense Boys op 03/11/2019

Eenmaal trotse vader 😉

Hoofdklasse Zondag A Alphense Boys -RKAVV

Deze week heb ik Pro Shots achter me gelaten. Maar om toch te fotograferen, heb ik voor Haaglandenvoetbal.nl een wedstrijd gefotografeerd. Je moet blijven trainen ook als fotograaf. Daarbij is het leuk om voor het medium waar het allemaal echt begon soms een klus te doen.

Het werd de wedstrijd Alphense Boys ten RKAVV. Een wedstrijd in de hoofdklasse A op zondag. Er leuk om weer een keer op dit niveau te mogen fotograferen. En wat een bijzondere wedstrijd om op gezet te worden.

Dit was de eerste wedstrijd na de dood van een speler van Alphense Boys. Kelvin Maynard. En dat lag als een deken over de wedstrijd. De spelers hadden shirts met een foto van deze speler en voorafgaande aan de wedstrijd werd het wedstrijd shirt van Kelvin aan zijn vader overhandigd. En een erg indrukwekkende minuut stilte.

Dat Alphense Boys een beladen pot voetbalde werd na 2 minuten duidelijk. Alphense Boys kwam op 1-0 en met de rouwband in zijn hand richtte de scorende speler zijn vingers op de hemel.

Het was mooi om bij deze wedstrijd aanwezig te mogen zijn

Voor de foto’s klik hier

ALPHEN AAN DE RIJN , 29-09-2019 , Voetbal , Sportpark De Bijlen , Hoofdklasse Zondag A Alphense Boys -RKAVV , seizoen 2019 / 2020 . Minuut stilte.

Kampioenswedstrijd DHL JO15-1

Kampioenswedstrijd DHL JO15-1

Zaterdag 19 januari. Vroeg uit mijn bed om de camera’s op te warmen voor de wedstrijd SVV Scheveningen tegen Lienden. Daarvoor ben ik richting Wassenaar gereden. Daar gaan de mannen van DHL JO15-1 draven. Niet de renbaan, maar bij de buren van SVC’08. DHL JO15-1 van buurjongen Nordin, die ik zonder toestemming heb geadopteerd op zaterdagen als mijn voetbalzoon. Je moet wat wanneer je eigen dochter voetbal heeft afgezworen.

Het is wat fris, maar er schijnt een heerlijk zonnetje. Dat maakt het best aangenaam langs de lijn.

De wedstrijd is vermakelijk, al heb ik al snel al het gevoel dat DHL deze wedstrijd nooit gaat verliezen. Cas scoort al vrij vroeg een knappe 0-1 en  daarna lijken de boys op routine de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. met 0-6 is het kampioenschap van de eerste helft van het seizoen binnen en dat wordt gevierd met vuurwerk.

Ondergetekende heeft dan zijn camera’s al in de tas en vertrekt richting Houtrust.

Het was me weer een genoegen de heren te zien schitteren.

Voor meer foto’s klik hier.

DHC – Moerse Boys 25 november 2018

DHC – Moerse Boys

Het was even terug dat ik voor Haaglandenvoetbal.nl aan de slag was. Vandaag naar DHC. De club die het zo moeilijk had vorig jaar in de hoofdklasse en nu zeer goed draait in de 1e klasse. Hoewel. Vorige week verloren en vandaag tegen de Moerse Boys. Een tegenstander met wie er om de bovenste plaatsen wordt gestreden.

1-0 met rust, maar helaas kregen de toeschouwers van Moerse Boys gelijk. Zij gaven aan dat ik achter de verkeerde goal ging zitten. En inderdaad, alle overige doelpunten vielen aan de overkant… in het doel van DHC. (1-2)

Klik voor de foto’s hier.

Een nieuw avontuur!

Een nieuw avontuur! Man, wat heb ik er zin in.

Daar zit je dan op zaterdag ochtend. Vol in de voorbereiding voor de wedstrijd die je vandaag mag fotograferen.  Het is het zelfde, maar toch heel anders! Een beetje een jongens droom. Man, wat heb ik er zin in.

Waar ik 2 weken terug nog voor HaaglandenVoetbal een wedstrijd uit de 3e klasse mocht fotograferen, bereid ik me nu voor op vv Katwijk-Kon. HFC. Een wedstrijd in de 2e divisie. Vorige week mocht ik al de Dijk-VVSB (zie foto) fotograferen.  Ook een avontuur al.

Het is toch gewoon een partijtje voetbal?  Ja, gewoon 22 man die achter een met lucht gevulde knikker aan rennen. Tot zover lijkt alles het zelfde. Maar nu voel ik een andere druk. Man, wat heb ik er zin in.

Zeggen dat dit voor het “eggie” is, doet HaaglandenVoetbal.nl onrecht aan. Dat is een prachtige organisatie, waar ik in korte tijd veel van heb geleerd. Mooie club mensen die met hart en ziel iets moois neerzetten voor het regionale voetbal. Maar voor een landelijk bureau deze wedstrijd te mogen fotograferen. Ik vind het best een “dingetje”. Man, wat heb ik er zin in.

Nam ik mijn werk voor HaaglandenVoetbal.nl al serieus, nu merk ik dat ik alles tot in de puntjes probeer voor te bereiden. De route, oh wegwerkzaamheden!! Spelersnamen, wie gaat wie blijft. Eerdere wedstrijden, wat is er gebeurd? Wat is het verhaal achter deze pot? Staan al mijn instellingen in de software oke? Ik check zo nog maar een keer mijn camera’s. Man, wat heb ik er zin in.

Dan de wedstrijd. vv Katwijk kan, wanneer de nummer 2 punten laat liggen kampioen zijn. In mijn hoofd laat ik voorbij komen wat dat betekent voor mijn rol. Is er een schaal die ik op de foto kan zetten? Welke spandoeken zullen er zijn? Hoe hou ik het bier uit mijn computer straks……Man, wat heb ik er zin in.

 

 

Competitiewedstrijd in de zaterdag 3e klasse A Blauw-Zwart tegen vv Leiden

Competitiewedstrijd in de zaterdag 3e klasse A Blauw-Zwart tegen vv Leiden

Weer zo’n heerlijk dag in de zon tijdens het fotograferen. Dat zonnetje had ook tot gevolg dat het gezellig druk was op het Sportcomplex “de Schulpwei” van Blauw Zwart. 

Ik ben er nu 2 keer geweest en kan niet anders dan zeggen dat het een mooie club op een prachtig complex is.

Toen de eerste helft er op zat, dacht menig een aan het heerlijke plekje in zijn of haar tuin.  Want daar zou het minstens net zo spannend zijn als bij deze wedstrijd. Het enige noemenswaardige was, dat vv Leiden wel wilde. Wel wilde maar niet leek te kunnen. Blauw Zwart gaf voor eigen publiek niet thuis.

De tweede helft was spannender. En leverde 3 doelpunten verdeelt over 2 doelen. Met andere woorden een winnaar. vv Leiden nam de 3 punten mee.

Voor meer foto’s klik hier.